Poprvé v nejvyšší soutěži a už po boku absolutní republikové špičky. Takový je letošní vstup mladších dorostenek Basketbalového centra mládeže Sokolov do extraligy. Za první polovinu sezóny se tým doslova neodlepil z první příčky tabulky.

„Teď nás ale čekají hodně těžké zápasy," říká Jiří

Widž, jeden z týmových koučů. Odhadovat se tak s ohledem na nadcházející utkání nedá vůbec nic. Dokonce ani jaká je šance, že tým na špici zůstane. „Skoro celou první polovinu sezóny jsme totiž hráli doma, kdežto teď nás čekají soupeři na jejich hřištích," říká Widž. Už počátkem února tak dorostenky vyrazí do souboje s pražskou Slovankou. Vzápětí je čekají náročná střetnutí s oběma brněnskými týmy a úplně na závěr sezóny pak doma WBA Sparta Praha.

„Šance na udržení v první čtyřce ale, alespoň podle mého názoru, holky určitě mají. A to i přesto, že špička soutěže je hodně vyrovnaná a často se rozhoduje až v posledních minutách zápasů o pouhých několik bodů," poukazuje Widž.

Pokud by se tak sokolovským dorostenkám podařilo do března udržet na předních příčkách tabulky, nejen že by postoupily do play off, ale také by mohly v květnu zasáhnout do bojů o titul mistryň České republiky. „A už jen to by byl obrovský úspěch," dodává Widž.

Basketbalové centrum mládeže je dlouhodobě podporováno Sokolovskou uhelnou. Více informací na adrese: www.bcmsokolov.cz