Skupina SUAS GROUP chce v budoucnu nabídnout komplexní řešení významných zakázek, které v sobě například zahrnují rozsáhlé stavební, strojírenské, energetické i elektroinstalační práce. Z toho důvodu nově založila dceřinou akciovou společnost SUAS Solutions.

 63dbcde68a4c1747266cd3fd muz PC

 

Společnost bude mapovat tyto interní i externí zakázky a spojí pro jejich realizaci nabídku činností ostatních dceřinek v rámci SUAS GROUP. Zadavatelé tak budou mít jistotu, že dodavatel efektivně odvede kvalitní práci s garancí plnění kvalifikačních předpokladů a veškerého potřebného technického i personálního vybavení.

„Tenhle článek integrace komplexních činností ve skupině dosud chyběl. Dceřiné společnosti SUAS GROUP se obvykle hlásí do jednotlivých zakázek samostatně, podle toho, jestli jde o stavební činnosti, práce v oblasti elektroinstalací a rozvodů, popřípadě o strojírenství či dopravu. SUAS Solutions bude ale nyní efektivně fungovat jako „deštník“, který účelně využije značný potenciál skupiny, sdruží všechny disciplíny, jež v rámci skupiny existují samostatně, a ujme se kompletního uskutečnění zakázky. Pro představu uvedu příklad nedávno vybudovaného bateriového úložiště. V tomto případě se kombinují stavební práce, úprava silnoproudé části rozvodny a samostatná dodávka na zprovoznění bateriového úložiště. Chceme takovou zakázku dodat  jako celek, navíc ve velmi přijatelné cenové hladině. Tu umožňuje právě zapojení několika částí skupiny,  vytěžení jejich kapacit a kvalifikované zakázkové řízení,“ popsal Stanislav Dohnal, místopředseda představenstva SUAS Solutions.

Šíře činností, která SUAS GROUP vykonává, jí dává příležitost uplatnit se i v segmentech trhu, které ještě nejsou plně pokryty. „Opět k tomu chceme využít naše sdružené činnosti. Aktuálně je mimo jiné velká poptávka po takzvaných „tiny houses“, což jsou moderní ekologické malometrážní domky pro přechodné i celoroční bydlení. Díky záběru naší skupiny by SUAS Solutions fungovala jako generální dodavatel. Navíc mezi plány SUAS GROUP patří i vznik rekreační oblasti právě s takovým typem domků v blízkosti jezera Michal. Můžeme ale také zkusit smart house včetně elektronického řízení domácnosti a výrobek nabídnout na trhu,“ dodal Dohnal s tím, že by SUAS Solutions také systematicky sledovala registry veřejných zakázek a vybírala z nich přesně ty, jež zahrnují koordinaci víceoborových aktivit vycházejících ze  zaměření skupiny.

Pro svou činnost bude SUAS Solutions potřebovat vnitřní centrální zakázkový systém, do něhož budou mít přístup odpovědní pracovníci dceřiných společností, a ze zmapovaných zakázek vyberou ty, na nichž by se rádi podíleli.  Díky systému budou všichni ve stejný čas mít dostatek informací a dat k případné budoucí realizaci. „Pro aktivity SUAS Solutions budeme samozřejmě hledat odborníky, klidně i mladé absolventy, kteří mají rádi nové technologie, přicházejí s nápady a inovacemi. Víme, že takoví lidé chybějí v řadě krajů včetně Karlovarského, ale pokusíme se je najít a oslovit. Kromě atraktivního uplatnění můžeme nabídnout kvalitní finanční ohodnocení a zázemí moderní a rychle se rozvíjející skupiny. Tou dnes SUAS GROUP bezesporu je,“ řekl Stanislav Dohnal, který se podle svých slov sám celoživotně vzdělává a rád ve své profesi hledá nové cesty a způsoby, jak věci dělat jinak, než bylo dosud obvyklé.