Podporujeme Karlovarský kraj. Sokolovská uhelná a skupina SUAS GROUP loni opět významně přispěly na aktivity obyvatel kraje, neziskovek i na rozvoj obcí

ALBE6771

 

Dlouhodobým záměrem jednoho z nejvýznamnějších zaměstnavatelů regionu je zvýšení úrovně kvality života v Karlovarském kraji, a to nejen z hlediska modernizace průmyslu a nabídky pracovních míst, ale i prostřednictvím podpory každodenních aktivit obyvatel. V roce 2022 podpořila skupina SUAS GROUP a společnost Sokolovská uhelná kulturní a sportovní činnost částkou 6,2 milionu korun. Neziskové organizace a samosprávy získaly na rozvoj téměř 9 milionů korun. 

„Chceme pozvednout úroveň našeho regionu v nejzápadnější části republiky, která bývá často neprávem opomíjena. Jedině cílené investice do infrastruktury měst a obcí, do podpory institucí, vzdělávání, zájmových spolků, kulturních akcí a sportovních klubů jsou vkladem do lepší budoucnosti obyvatel Sokolovska a celého kraje,“ vysvětluje Pavel Tomek, předseda dozorčí rady SUAS GROUP a Sokolovské uhelné. 

V minulém roce SUAS GROUP a její sesterská Sokolovská uhelná podpořily kulturní a sportovní aktivity v regionu částkou 6,2 milionu korun. Společnost již mnoho let podporuje pestrou paletu kulturních událostí v Karlovarském kraji, mimo jiné hudební akce organizované agenturou VLNY music agency. Již desítky let také patří k významným podporovatelům sportovních činností a regionálních klubů a naplno pomáhá talentovaným sportovcům. Kromě rozvoje mladých hokejistů, fotbalistů, cyklistů či karatistů, sponzoruje extraligové kluby jako je HC Energie, VK Karlovarsko, ale dále také HC Baník Sokolov a FK Baník Sokolov. Ve sportovním vyžití podporuje společnost i své spolupracovníky. Příkladem toho je triatlonista Jiří Štěrba, který si za pomoci společnosti mohl splnit svůj sen a zúčastnit se závodu Ironman na Havaji. 

„Ve sportovním vyžití pro obyvatele vidíme velký potenciál. Uvědomujeme si nutnost investic do sportovních klubů a tolik potřebné infrastruktury u našich projektů jezera Medard a koupaliště Michal. V barvách SUAS GROUP a Sokolovské uhelné už také brzy budou trénovat mladí vyznavači vodních sportů. Připravujeme založení sportovního klubu Medard, který bude využívat vodní plochu na Michalu a později jezero Medard, kde najdou sportovci ideální podmínky,“ dodává Luboš Klíma, obchodní ředitel společností SUAS GROUP a Sokolovské uhelné. 

Jako největší zaměstnavatel v Karlovarském kraji, jehož řady reprezentuje více než 2500 zaměstnanců, si skupina SUAS GROUP a společnost Sokolovská uhelná plně uvědomuje roli, která z tohoto titulu vyplývá. V rámci společenské odpovědnosti a udržitelné budoucnosti regionu podporuje organizace a samosprávy, které napomáhají k růstu a správnému fungování našeho regionu. Podpořila tak kromě jiného sociální služby poskytované spolkem LADARA, činnost Potravinové banky Karlovarského kraje i klub hendikepovaných sportovců SK KONTAKT Karlovy Vary.  Další finance šly městům a obcím na Sokolovsku.