Tahače letadel a letištní schůdky se montují mimo jiné z komponent vyrobených ve společnosti SUAS Technology. Společnost je vyrábí pro významného zákazníka, jenž dodává techniku letištím po celém světě.

SUAS Technology1

Velké strojní části připravuje SUAS Technology takzvaně „na klíč“. „Jde v podstatě o strojírenskou výrobu od prostudování si výkresové dokumentace, následně přesného dělení materiálu pomocí laserového paprsku, obrábění, svařování, až po finální povrchové úpravy. Pro tyto práce potřebujeme moderní vybavení, proto v současnosti pořizujeme lasery na řezání plechů, nový tryskací box a rádi bychom do budoucna měli novou lakovnu, abychom sami dokázali kontrolovat celý proces výroby až do úplného dokončení,“ vysvětluje Martin Kováč, jednatel SUAS Technology.

Světový výrobce této techniky je dodavatelem nejen pro civilní, ale také pro armádní letiště. Nároky na kvalitu komponent jsou proto velmi vysoké. „Než jsme vůbec navázali obchodní vztah, což se tehdy podařilo našemu kolegovi Filipu Duškovi, bývalému jednateli, prošli jsme zhruba ročním testováním a auditem. Zákazník zkoumal vzorky výrobků z pohledu kvality svarů, ale i povrchové úpravy. Kvalita laku musí být například obdobná, jako je to v případě automotive. Dokládáme atesty materiálů se zaručeným chemickým složením, měřicí protokoly dokladující přesnost při zpracování komponent a další dokumentaci,“ popisuje Martin Kováč. 

Díky dlouhodobě kvalitní výrobě a zodpovědnému přístupu k úrovni prací dosáhla společnost SUAS Technology loni ročního obratu ve výši cca 630 milionů korun, z toho strojírenská výroba činila cca 220 milionů korun. „Snažíme se s našimi zákazníky udržovat korektní vztahy a na bezproblémovou spolupráci se mohou spolehnout. Velmi úspěšně jsme se zhostili například výroby komponent pro výrobce traktorů a zemědělské techniky, pro výrobce dílů nákladních vozů a podíleli jsme se na výrobě techniky určené k opravám a výstavbě silnic, jako jsou válce nebo finishery. Věřím, že naši silnou a stabilizovanou strojírenskou společnost čekají zajímavé zakázky i v budoucnu,“ dodává Kováč.