Aktuální informace

3. ročník závodů dračích lodí se blíží

Vytvořeno: 10. červen 2024

 

Letošní ročník závodů, které provází motto „V roce draka poznej draka!“, bude mít rekordní účast 16 posádek složených z deseti členů. Týmy z firem, škol a institucí budou bojovat o vítězství na lodích ve tvaru otevřené kánoe o délce 12,5 metru ozdobené na špici dračí hlavou a na zádi ocasem. Chybět nebude ani populární derby hokejistů A – týmu HC Energie Karlovy Vary a HC Baník Sokolov. „Srdečně zveme všechny fanoušky sportu a zábavy, aby přišli fandit a užili si doprovodný program při tomto unikátním závodu, který nemá v našem kraji obdoby," říká Jiří Štěpán, jednatel koupaliště Michal, a potvrzuje, že v den akce budou mít návštěvníci a fanoušci bezplatný vstup.

Hokejoví příznivci si přijdou na své i ve 14.00 hodin, kdy se bude konat autogramiáda hokejistů obou soutěžících klubů. A novinkou pro letošní rok se stane dražba podepsaných hokejových dresů, mimo jiné i s podpisem mistra světa Ondřeje Beránka. Během dne si budou moci jízdu v dračích lodích vyzkoušet taktéž děti, na které mysleli pořadatelé s dětským programem. Akci završí Afterparty s DJ MIRO NOVY od 18:00 hodin. Samozřejmostí budou stánky s občerstvením otevřené po celý den.

Během dne bude v areálu koupaliště Michal umístěn stánek Nadačního fondu Františka Štěpánka. Opět bude možné přispět na dobrou věc, zakoupit si tombolu či nadační merch. Nadační fond Františka Štěpánka věnuje celodenní výtěžek z akce šestileté Nelince z Toužimi, která má kombinované postižení, potřebuje nepřetržitou zdravotní péči a pravidelné rehabilitace.

Mediálním partnerem závodů dračích lodí je Český rozhlas Karlovy Vary, který bude z akce vysílat přímý přenos. Na místě bude mít také svůj stan, ve kterém nabídne informace o vysílání.


Historie dračích lodí sahá do období starověké Číny. Jejich moderní éra pak začala v roce 1976 festivalem v Hong Kongu. Dnes tento sport s vášní provozují miliony lidí v 50 zemích. Ať už jsou účastníci profesionálové, nebo amatéři, dračí lodě nabízí jedinečný sportovní zážitek pro všechny závodníky i fanoušky.