Aktuální informace

V závodech dračích lodí kraloval tým Fitness Ural

Vytvořeno: 17. červen 2024

 

Akce se účastnil také Nadační fond Františka Štěpánka, k jehož stanu přicházeli návštěvníci, aby pomohli nemocné Nelince z Toužimi, která se narodila s postižením a prochází náročnými rehabilitacemi. K celkovému výtěžku přesahujícímu 38 tisíc korun přispěla i dražba hokejových dresů HC Energie Karlovy Vary a HC Baník Sokolov. Hokejisté rozdávali podpisy během autogramiády a ve vodním derby se nakonec radoval HC Baník Sokolov.

Po napínavých rozjížďkách na trati dlouhé 200 metrů a finálových jízdách se vítězem závodů dračích lodí stala posádka Fitness Ural, a to díky vynikající fyzičce, týmové práci a neuvěřitelné vytrvalosti. Stříbrné medaile získal tým Sokolovská uhelná – Těžba, jenž zkoušel teplotu vody na třetím místě skončili Strážníci (Městská policie Mariánské Lázně a Cheb). Kvalitní výkon ale odevzdali všichni závodníci, mezi kterými je třeba vyzdvihnout tým SUAS Technology. Ten měl před finálovou jízdou největší počet vítězství v dílčích závodech a jako jediný absolvoval finálovou jízdu jako třetí v řadě bez přestávky.


Kromě samotných závodů bylo pro návštěvníky připraveno vystoupení s názvem „Probuzení draka“, představila se taneční skupina Anfas ze Sokolova, v závěru zahrál DJ Miro Novy. Organizátoři již nyní plánují další ročník, který slibuje účast škol z regionu, a ještě většího počtu posádek. Poděkování patří partnerům akce: ALGON Karlovy Vary, Fitness Ural Sokolov, HC Energie Karlovy Vary a HC Baník Sokolov. Mediálním partnerem akce se stal Český rozhlas Karlovy Vary s živými vstupy přímo z dějiště závodů.