Aktuální informace

Hokejový Baník má jasný cíl, postup do play off

Vytvořeno: 10. září 2024

Jako první se ujal slova nový generální manažer klubu Martin Štěpánek, který uvedl, že chce navázat na práci svých předchůdců a přimět místní podnikatele k větší podpoře hokeje ve městě. „Hodně komunikuji s trenéry i realizačním týmem. Chtěl bych, abychom vyhrávali každý zápas a aby na hokej v Sokolově chodilo třeba i dva tisíce fanoušků. Jsem úzkém kontaktu s vedením HC Energie. Všichni víme, že v historii nebyly vztahy mezi oběma kluby ideální a my se je snažíme nyní vylepšit,“ uvedl Martin Štěpánek s tím, že dobrá spolupráce je v zájmu obou klubů, neboť oba působí v regionu, kde je velmi složitá ekonomická situace. „Budu samozřejmě i nadále kontaktovat další subjekty a žádat je o podporu hokeje. Myslím si, že je paráda mít tady v Sokolově druhou nejvyšší hokejovou soutěž v České republice. Jsem připraven pro klub udělat maximum a to nejen za naši rodinnou firmu, ale i za sebe osobně,“ dodal generální manažer Baníku, který by si přál, aby se tým pohyboval v horních patrech tabulky Maxa ligy.

Podobný cíl, vyšperkovaný postupem do vyřazovacích bojů, má i nový kouč Baníku Sokolov Václav Eismann. Ten do klubu přišel v létě z Karlových Varů a přiznal, že právě v Sokolově poprvé obul brusle a udělal první krůčky na ledové ploše. „Po loňské sezóně jsem zvažoval několik variant. Nabídka ze Sokolova mi dávala smysl, protože tady dělají hokej lidé, kteří mi jsou lidsky blízcí. Navíc v klubu působí řada hráčů, které jsem v minulosti trénoval v mládežnických kategoriích. Takže jsem nešel do úplně neznámého prostředí,“ řekl Václav Eismann. Jeho kolega ze střídačky Tomáš Mariška se věnoval detailům spolupráce s karlovarskou Energií. Ta začala v loňském roce, který oba kluby považují za nultý ročník a který ukázal, že je třeba některé věci doladit a mírně přenastavit. „Spolupráce probíhá na několika úrovních. Tou první je takzvaný development, tedy program, ve kterém dáváme mladým hráčům šanci prosadit se v seniorském hokeji. Druhou úrovní spolupráce jsou hráči, kteří působí a budou působit u nás v klubu jak v tréninku, tak v zápasech. Tou třetí jsou hráči, které budeme mít možnost využít v zápasech. Jsme domluveni, že Energie do tohoto projektu letos zapojí daleko více hráčů než vloni. Pomoc Karlových Varů totiž výrazně ovlivňuje naši konkurenceschopnost v zápasech Maxa ligy,“ doplnil Tomáš Mariška.

Poslední slovo společného setkání patřilo kapitánovi týmu Tomáši Rohanovi. Ten je přesvědčen o tom, že v kolektivních sportech vyhrává parta, která je v Baníku skvělá.„Sezóna bude dlouhá a náročná. Máme výbornou kabinu a na tom musíme stavět. Skvělou volbou byl příchod Lukáše Pulpána, který je nejen zkušený obránce, ale svým přístupem k tréninku i zápasu je příkladem pro nás všechny,“ poznamenal kapitán Baníku a zmínil se také o prvním domácím zápase, který Baník hraje ve středu 18. září od 18 hodin a hostí v něm Berany ze Zlína: „Berani mají ambiciózní tým, který chce postoupit zpět do extraligy. Pikantní na tomto souboji bude fakt, že za Berany hraje náš loňský spoluhráč Jaromír Kverka. I přesto ale věřím, že Berani odjedou poraženi.“