Přírodní koupaliště Michal u Sokolova letos slaví 20 let od doby, kdy uvítalo první návštěvníky. A jubilejní sezónu chce oslavit přímo velkolepě ve stylu skateboradingu, graffity nebo BMX.

Na 18. května 2024 zve od 14 hodin na parkoviště před areálem koupaliště všechny příznivce graffiti, skateboardingu, kol bmx nebo inline bruslí, aby si přišli zasoutěžit, zapojit se do workshopů, sledovat parkour exhibici nebo si jen poslechnout skvělou muziku.

„Myšlenka uspořádat graffiti jam vyšla z toho, že jsme dlouhodobě hledali příležitost, jak zeď podél koupaliště oživit a zároveň do toho zapojit mladé výtvarné talenty. Výsledkem našeho záměru je, že se sejdou nejlepší graffiti umělci z Karlovarského kraje a na zdi ztvární různé výjevy. Součástí akce ale budou i workshopy, kde si návštěvníci budou moci vyzkoušet různé výtvarné techniky. Připravujeme skateboardový závod na U-rampě o prize money, taneční soutěž a vystoupí také sokolovský hip hopový zpěvák MC Matheus a DJ Danny Rivera,“ vysvětlil Jiří Štěpán, jednatel koupaliště.


Vstupné na akci bude dobrovolné a všechny vybrané příspěvky poputují Nadačnímu fondu Františka Štěpánka, který podporuje lidi z Karlovarského kraje, jež se ocitli v těžké situaci či bojují se závažným onemocněním a nedostává se jim prostředků na léčbu a další potřebné věci. Všechny informace a další detaily akce najdete v události na Facebooku.